BOSCH + FOC

NIU pogonski sklop

Stabilan start za dinamičnu vožnju

U samoj srži NQI serije sjedi poznati BOSCH motor od 1500W. Dok NIU FOC kontroler omogućava nezamislivo iskustvo vožnje.
Ovaj spoj tehnologije i hardvera omogućava nam savršeni balans između performansi i potrošnje energije.

Značajni napredak prilikom upravljanja energije

Produljenje vožnje i odličnih performansi

U stvarnom vremenu, FOC nadzire potrebu energetskog sustava tako da BOSCH motor radi maksimalnog snagom ali da učinkovito koristi raspoložive resurse.

Kako bi poboljšali ukupne performanse vozila, električni kočioni sustav (EBS) i FOC optimiziraju i kompenziraju energiju koja nastaje kočenjem kako bi reciklirali inače bačenu snagu. I omogućili veću snagu prilikom ubrzanja.

Putem našeg pametnog kočionog sustava uspjeli smo smanjiti put kočenja do 60% i reciklirati čak 6% kapaciteta baterije.

BOSCH & NIU
SURADNJA

Performanse i snaga u samoj srži

Udružili smo se s BOSCH-om kako bi izradili kvalitetan motor za NQi seriju. Sa 65 Nm okretnog momenta na raspolaganju u svakom trenutku, NQI motor ptuža “sjedni i kreni” osjećaj koji Vam treba kako bi bili sigurni u prometu gdje većinom vladaju automobili. Ovaj motor u suradnji s FOC kontrolerom vrlo brzo dolazi do maksimalne brzine od 45 km/h.

Maksimalni okretni moment

Maksimalna snaga

Bolje performanse,
manje energije!

Čak 10% uštede energije

BOSCH-ova napredna tehnologija motora ključna je komponeta u optimizaciji energetske učinkovitosti smanjenjem abrazije motora i gubitka snage koji se nalaze u tipičnim električnim motorima. Prilikom usporedbe s standardnim motorima u istim uvjetima, motor NQi serija je čak 10% efikasniji.

Najbolje iskustvo prilikom vožnje

Počinje od pametnog kontrolera

Naš FOC kontroler je vektorski kontroler. Te je puno efikasniji od kontrolera s kvadratnim signalom, koji se najčešće nalaze na tržistu.
Kada posjetitelji siđu s skutera nakon prve ili desete vožnje, uvijek kažu “Ne mogu vjerovat kako se glatko ponaša ovaj skuter.”, upravo to je rezultat dobrog FOC kontrolera.

Dvostruke hidraulične disk kočnice

Kočioni put smanjen za preko 50%

NIU kočnice dizajnirane su od kompozira čelika s visokim udjelom mangana, koristeći BOSCH kočionu tekućinu te opremljene navojnom osovinom kako bi se produžio vijek trajanja cijelokupnog sustava kočenja.

Električni sustav kočenja (EBS)

Pametniji sustav kočenja

Poznata prednost EBS-a je da pruža dodatnu sigurnost Vašoj vožnji, međutim naš EBS također reciklira energiju nastalu procesom kočenja. U prosjeku EBS pruža dodatnih 6% kapaciteta baterije, odnosno oko 4 km vožnje.

DIZAJN

Jednostavnije i pametnije.